when a man's knowledge is not in order
the more of it has the greater will be
his confusion...

Tuesday, January 13, 2009

Gambar itu cerita?

[11 January 2009 . Teratak Norhayati Berahim . Parti Harijadi Qaisara]


ikut permintaan kak sue berbaju pink...bertudung hitam...
memegang kipas...(kalau orang yang tak tahu cerita...mungkin tak pasti apa saja la yang mereka ni semua tengah buat kan...) Gambar ni diambil dari belakang atas permintaan tuan kipas yang tengah membakar ikan...ayam...hot dog...untuk para tetamu...Kepakaran tuan kipas sedang diperhatikan oleh 2 orang ini...


barbe-Q...ikan...ayam...hot dog...cerita disebalik kejadian... waktu ni, tuan kipas tak bagi tangkap gambar dia...jadi dpt gambar ni pun dah kira orait la kan...hehehe...

ini tempat ambil air oren...saja tangkap gambar ni sebab tak tau nak buat apa...

salah satu desert yang ada hari ni...saja tangkap sebab betul2 depan mata masa tengah makan spagetti...nak tangkap gambar beria-ia....segan lah pulak...amatur la katakan...hehe

Kak Anim dan birthday girl...Qaisara
Panggil2 Qaisara minta tangkap gambar sama2...birthday girl memang sporting...kalau tengok betul2...senyuman Qaisara memang tulus ikhlas...seronoknya diaaa...

ini Balkish...pun senang nak ajak berbincang hehehe...minta tangkap gambar, sporting aje terus posing...tp sebab amatur yang tangkap...apa sajalah yang Balkish ni tengah buat...
^__^

Qaisara dan Kak Anim lagi...
dengan ucapan..."Peace No WaR" kan seronok kalau dunia ni sentiasa
aman dantenteram. Betul lah kata orang, tengok senyuman kanak2 boleh buat hati rasa damai, sebabnya mereka ni hatinya masih tulus dalam melihat dunia....bagi mereka dunia ni satu tempat yang tanpa sempadan antara suka dan gembira...
ye ke?


Masa ni, Qaisara malu2 pula nak tangkap gambar...sebenarnya dia tengah mencari Balkish, tapi dah kena tahan duduk di kerusi ni... ^__^

Qaisara memang best...bila disuruh pejam mata masa tangkap
gambar ni...dia ok aje...
(jangan kak yati kata saya buli Qaisara sudah....hehehe...)
Kenapa nak pejam mata pula kan...? Haaa...ada la sebabnya... ^__^

Masa untuk tiup lilin!!! Qaisara tengah khusyuk tengok Kak Wan Amalyn yang tengah berusaha nak nyalakan lilin...

Agak2 nya apa yang Kak Norhayati dan Qaisara tengah tengok? Kek Power Puff Girls tu ke atau lilin yang tak nyala2 lagi apinya? Emmm...

Apa lah agaknya yang ditanya Qaisara pada ummi nya...heehehehe...mungkin nama watak2 power puff girls....

Haa...apa lah lagi soalan untuk umminya...jawab Kak Yati jawab...

Waktu ni...yang mana Qaisara tengah tengok? Blossom ke Bubbles ke atau Buttercup? Ini kena tanya Umminya...tp agak2nya waktu ni Kak Norhayati tengah tengok yang mana pula? Buttercup ke Bubbles ke atau Blossom? Emm...

Waktu semua orang menyanyi lagu 'Happy Birthday'...Qaisara tutup muka...malu hehehe...
sweet nya.... ^__^

Rajin Kak Norhayati melayan puteri kesayangan nya...^__^
Selamat Hari Lahir ke-3...Semoga Qaisara menjadi seorang yang tinggi budi pekertinya...
Amin...

Tuan kipas dah tukar profession...jadi jurugambar pulak hehehe...harap2 kak Sue tak marah ( ya kak Sue ya...) sebab ambik gambar ni...emm...gambar atas gambar...2 memori dalam satu masa...

Agak2 nya, apa lah yang Balkish nak capai ya? Haa...kamera Nikon ni memang selalu sangat jadi tumpuan budak2...Nak umpan diorang bergambar memang tak jadi masalah...sebab bila nampak je si Nikon ni....emm...klik!klik!klik! senyum lah diorang ni...Ikut 'history', baik ammar, danial, si kecik adam, maya semuanya...senang je nak diambil hati bila nampak si Nikon ni...begitu lah kes nya masa nak ambil hati Balkish dengan Qaisara...hehehe...tengok aje Balkish, mata dia macam ada blink!blink! ^__^


Haa...ni la salah sorang Hero Kak Lily Haslina...sweet je...sporting juga bila minta bergambar
^__^

Terpanggil untuk 'snap' gambar ni...

Apa agaknya, kelima-lima orang ni tengah fikirkan pada masa ni kan?

Haa...ini lah Pn. Zara Aluwi (Belahan Jiwa), rumah kita dekat rupanya...dlm 3 batu je...hehehe Batu 11 tolak Batu 9...


Haa...yang ni pula, Kak Sarnia (Secantik Anugerah) bersama Shelly dan baby Qaisara Balkish...

Ni...kak Sarnia dukung baby Qaisara Balkish...takkan dukung je kak Sarnia...bila nak tambah sorang lagi...hehehe... ^__^


Balkish lagi...hehehe...masa ni, dia tarik tangan, ingatkan nak apa rupa2 nya nak suruh ambil gambar lagi... seronok layan kerenah budak2 masa umur2 macam ni.... ^__^

_______________________________________________________________

Hari Ahad lepas, memenuhi jemputan Hari Jadi puteri kesayangan kak Norhayati Berahim... Gembira kerana menerima jemputan...seronok kerana dapat turut serta...dan yang buat lagi berganda2 seronok dan gembira serta terharu sebab dapat hadiah jam tangan dari kak Norhayati...mula2 tak tahu nak beri komen apa untuk novel CHINTA...Anna la, bising suruh masuk...suruh hantar....masa tunjuk blog kak Norhayati pada dia...kecoh pompuan seorang ni suruh juga hantar... hantar2 tak sangka la pulak, komen yang ala-kadar tu boleh dapat jam tangan ni....emm...alhamdulillah... ^__^

Jadi...inilah jam tangan tu... Terima kasih NBKARA terutamanya kak Norhayati dan kak Sue!!! Masa hantar kuiz tu, sebab utama bukan kerana jam tangan, dalam hati...'yang penting penyertaan'... 'yang penting sokongan'...

2 comments:

ZARA said...

I've gone through all the pic... its owesome! Your competent picture taken was dynamic, sharp, discriptive and beautiful. Hopefully, you be the next bombshell photographer. Viva forever Wanupeh... zara

shelly Yusop said...

wan, seronok tgk wan pegang camera je masa kat umah kak yati tu. harap satu hari nanti wan akan menjadi seorang photographer yg terkenal suatu hari nanti. hope so kita akan terus bersahabat.


Designed by Blog Need Money