when a man's knowledge is not in order
the more of it has the greater will be
his confusion...

Wednesday, January 06, 2010

Updates : our new year...

UPDATES:

Venue : Felda Residences Hot Spring
- 70min (kalau bawa sederhana laju) dari KL...keluar tol Sungkai melalui Lebuhraya Utara Selatan.
- Kemudian lebih kurang 10min, dari simpang lepas tol Sungkai sampailah ke Hot spring nih...info, tempat ni dijaga oleh polis bantuan dan bukannya security yang biasa...kenapa? lupa nak tanya masa kat reception...hihihi...

Jenis penginapan yang ada:
a) Villa - 1 bilik, 2 bilik dan 3 bilik (baru siap Mac 2009) dan setiap villa ada private jacuzzi....
b) Standard Deluxe Room - tak ada jacuzzi tp dekat dgn reception area...

Aktiviti yang boleh dibuat...
a) Mandi di Mountain Pool - ada slide...pancuran mcm air terjun dan yang bestnya, life guard kat situ memang strict giler...pantang ada yg langgar peraturan...dia buat announcement...hihihi...
b) Berendam kat Hot Spring Pool - best la berendam dlm air suam2 kuku ni...tp ari tu ramai orang n yang tak bestnya...lumut banyak daaa...tp yg ajaibnya, lepas naik atas, kulit tak de pulak gatal2...emmm....
c) Rendam kaki dlm air panas sambil rebus telur...kitorang rendam kaki kejap je...hujan turun renyai2...
d) Jalan2 atas batu a.k.a foot terapi...jalan kejap je...dah give up...huhuhuhu sakit n mental tak kuat...
e) Spa village - servis dibawah Ayurveda...tak pergi pun tengok...sibuk berendam dalam kolam...tp masa tu ada promotion...yg ada dalam memori waktu ni...Reflexsologi, 25 min...RM20...ok la kan...

***
Servis ok! Makanan pun Ok la jugak...tp yang pastinya orang ramai yg datang balik hari pun memang ramai juga...makcik2 dari Korea pun sekumpulan datang...makcik2 dari Jepun pun ada...jadi boleh dikatakan tempat ni mendapat sambutan yang baik...

Dekat kawasan villa, 2 kawasan Felda ni tengah tanam2 pokok lagi...walaupun exterior finishes villa ni tak la marvellous sangat tp usaha Felda ni dari segi package dan faciliti agak bagus. So harap2 Felda Residences Hot Spring ni boleh maintain usaha dan servis yang tengah diusahakan...

Maklumat yang mungkin berguna kalau nak survey @ booking @ cuci mata...boleh klik!

http://www.plantationresorts.com.my

akhir kata...lepas pergi tempat nih...memang boleh rekemen kat orang lain... ^__^

new year poscard
new year poscard...

villa pat
villa pat...

patio
rilex area...

bedroom
quite big room...

kitch
bole masak2...ada rice cooker k...

tram info
tram info...tak naik pun hihihi...

eskerim
eskerim...ermm...

restaurant
tmpt dinner...

lalalalalala
lalalalala...tak sah kalau tak ada gmbr makanan ...

salad
ini salad...

ulams
ulams..

kerabu
kerabu...

at night
night view...

_______________________________________________________________________________
pembuka 2010...jalan2..cuti2...malaysia...
tahun 2009...erm...mmg jalan2..cuti2 malaysia je...huhuhuhu tak cukup duit dok diam2 kan...tp kira ok lah, melaka, sabah, pd n last sekali sungkai...oklah tu utk tahun 2009...bak kata orang lain, tahun recession...erm...

tp...taun ni...2010 nak jalan kemana lagi yek...hihihi...
sakura berbunga kembali...mungkinnnn....huhuhuhu...

3 comments:

NORHAYATI BERAHIM said...

wan kat mana ni? tak ada info tak ada aktiviti ke? he.he

wanupeh said...

hihihi...

teruja nak letak gambar...tak ingat nak letak apa2 info...

ok la tempat ni...kak yati...

^__^

idasm said...

ku nak pergi jugak...hehe.


Designed by Blog Need Money