when a man's knowledge is not in order
the more of it has the greater will be
his confusion...

Wednesday, August 05, 2009

Sumari...

16 July yang lalu, terpaksa ke Kuching atas urusan kerja...dah la last minit bagi tahu, kelam kabut rasanya masa tu...pagi2 nasib tak tertinggal kapal terbang, kak zeti n che' din dah kecoh2 sbb tak sampai2 kat LCCT....isk3...nasib la abg kat kaunter tu kasi jugak check in walaupun kaunter dah tutup huhuhu...

sampai kat Kuching, kak zeti n che din, terus ke BDC, jadik kitorang berpecah, sbb kerja lain2. ikut mr. josim, ambik kawan dia n lepas tu kitorang terus ke 360' Hotel, tengok sikit2, klik! sana klik! sini...settle...lepas tu kitorang singgah sekejap kat Four Point by Sheraton, klik! sana klik! sini...emm...impressive...dalamannya mmg contemporary...baru je siap bangunan ni...lepas tu kitorang kelam -kabut, ke Rock Road Seafood, lady boss dah tunggu nak makan tengahari sama2...

dah kenyang...terus kitorang buat lawatan ke Riverbank, En. Shah jadi tour guide, tunjuk kedai2 yg dah byk kosong, galeri Nelson, n management office...alahai keciknya office diorang hehehehe...dapat la jugak jumpa Alicia kali kedua, last time dia yg datang HD... En Shah citer la jugak sikit2, apa yg dia cuba tambah kat bahagian tepi2 sungai ni, terutamanya laluan dari tmpt letak kapal ke bahagian atas...

lepas tu, kitorang kelam kabut, beli kek lapis n ikan terubuk sbb kena ada kat aiport dalam pukul 4.30ptg...emm...nasib la sempat beli serba sedikit....petang dalam pukul 7.30 kitorang selamat sampai semula ke LCCT.....penat mmg penat, perjalanan sehari yg cukup penat...

Riverbank


New structure in Kuching


Khatulistiwa Restaurant


...more than 15 years...


a glimpse of an artist impression...by Nelson...


ikan terubuk...terobok...turubuk...


those staring eyes...


ikan oh ikan...


zeti with her 'terubuk brief case' hehehe...


a house with a bouganvilla in a town call Kuching...


kucing in Kuching...

alkisahnya, 31 July 2009, tiap tahun mmg ambik cuti...tp cuti tahun ni, agak memenatkan, byk betul benda yang nak kena selesaikan...walau macamana pun, pagi2 keluar singgah sekejap ke ofis kak sue, hantar buku, lepas tu terus ke KL, jalan jammed sikit kat Jln Cheras, ooo...ada polis lepak2 rupanya kat Tmn Midah hehehehe...nasib la naik motor, senang lagi laaa....smpi KL, letak motor kat CM, makan dulu kat foodcourt, byk tenaga kena ada ni, sbb lepas settle kan 2-3 benda, nak kena ke PC fair, ada tugasan membeli barangan komputer...emm...

dalam pukul 4.30 semua settle tp kena ke damansara pulak untuk urusan yang lain, tunggu anna abis keja, lepas tu baru la bergerak ke damansara....tp perjalanan jadi lambat sbb byk rupanya polis main lepak2 kat tepi jalan hari tu waaaaaaa....

...tahun ni, di tarikh ini, mmg penat betul...harap2 tahun depan, di tarikh ini, dapat la buat perkara2 yg selalu dibuat mcm tahun2 sebelum ni...insyaallah kalau panjang umur.... ^__^


one of the things that I bought...


one of the things that I get on this special day... ^__^

1 comments:

Sarnia Yahya aka Sania Yasmin said...

Wah! Lepas ni blh akak numpang, he3x


Designed by Blog Need Money